Test av bambu underställ

Viskos av bambu är ett tunt, bekvämt och funktionellt material som håller huden torr och värmer ganska väl. I vår test konstaterade vi att den är ett perfekt alternativ eller komplement till ullen eftersom den är mjukt och klifritt, finns det något så irriterande som när man svettas och det kliar över hela kroppen. Bambu underställ är mer prisvärd än många andra material och den är dessutom snäll mot miljön.

Bambu förutspås av många att bli framtidens klimatsmarta material och framställs av bambufiber som är 100% nedbrytbart. Den växer fort utan konstgödsel, behöver inte konstbevattnas och kan odlas på mager oduglig jord.

Tyget liknar bomull till utseendet, men är mycket mjukare och möjliggör för huden att andas. Tyget är värmande när det är kallt och svalkande när det är varmt. Tyget som andas absorberar fukt tre till fyra gånger snabbare än bomullstyg. Materialet känns som en blandning av silke och kashmir och behåller sin mjukhet även vid tvätt. Den ihåliga bambufibern verkar temperaturreglerande vilket betyder att den fungerar bra i både plus och minusgrader.

Materialet håller sig fräscht länge och minimerar dålig lukt. Bambu har även förmågan att inte skrynkla sig och är ett mycket stretchigt material. Ett bra val för dig med känslig hud.

Vår test av bambu underställ kan sammanfattas som miljövänlig, prisvärd, lukt- och klifritt. Andas och värmer. Dessutom är det en lyxig känsla att ha något så silkeslent närmas kroppen. Låt dig inspireras av fler tips och vandringsäventyr.

 • Underställ dam bambu
  Underställ dam bambu
  379kr
 • Underställ herr bambu
  Underställ herr bambu
  379kr