Sörmlingshågna-kalfjäll med vidder

Sörmlingshågna med 19 m/s i vindbyarna. Soligt väder präglade en fantastisk vacker vandring i Lofsdalen, tidig höst. Sörmlingshågna leden är ca 23 kilometer med ca 600 meters höjdskillnad från start till högsta punkten. Start och mål är vid parkeringsplatsen-Spårcentralen vid Västvallen.

Första 5 kilometerna är uppför genom vacker tallskog för att sedan bytas mot dvärgbjörk. Efter ytterligare ca 2 kilometer kommer man upp till passet och det är här man får lön för mödan med fantastiska vyer och vackra höstfärger. 

Det blev många snedsteg pga blåsten när vi försökte hålla emot de värsta byarna när vi vandrade genom passet i blockterräng uppe vid toppen. Blåbärsriset lyste mörkrött och gav fjället en fantastisk färgskiftning.

Kaffe stannade vi och drack vid Svartruttjärns raststuga både på vägen upp och ner. Lunchstopp tog vi vid grillkåtan bredvid Hångtjärn på baksidan av toppen.

31 000 steg gick vi och det tog 9 timmar inklusive lunch, fikapauser och diverse fotostopp. 

Under vandringen passade vi på att testa 3 nya produkter, ullmössa (70% ull), vandringsstrumpor och iläggsulor.

Ullmössan värmde och klarade blåsten perfekt. Vandrings strumporna i skön kvalitet och med extra fordring på rätt ställe ger en skön känsla för foten. Iläggssulan ger en extra mjuk och skön stötdämpning och är ett måste när man är ute och vandrar. 

Vi passade på att testa vår ullmössa, vår vandrings strumpor och en av våra sulor denna gång sulan Soft-Sneakers. Mössan värmde och klarade blåsten och det är en stor skillnad och känsla att ha bra material närmast fötterna.

 • Produkter på rea
  Ullmössa - Blå
  Ullmössa – Blå
  199kr
 • Produkter på rea
  Vandringsstrumpa 2-pack Grön
  Vandringsstrumpa 2-pack Grön
  94kr189kr
 • Soft-Sneakers
  Soft-Sneakers
  109kr