Klöverfjället, Borgafjäll

Borgafjäll är en genuin fjällby vid vägens ände cirka 10 mil väster om Dorotea. Byn ligger majestätiskt inbäddad mellan Borgafjällen med storslagen utsikt över Borgahällan och Klöverfjället i Lapplands sydligaste dalgång.

idag valde vi att vandra upp till klöverbergsstugan som blåst sönder för ett par år sedan. Detta är en led som bjuder på många höjdmeter. från start är vi nära trädgränsen som vi därmed når ganska snart även om vandringen uppför går i lugn takt. Turen gick över en del myrmark på vägen upp, väldigt fina spänger så det var inga problem. Dock mycket blött i marken så lite högre upp blev det en del klafsande och balanserande över rinnande vatten.

Vi passerar ett nybyggt vindskydd med eldstad och vandrar längs med porlande bäckar. Längre upp möter vi Lappljung, Krypljung och andra av kalfjällets typiska blommor. Leden är markerad som vinterled med kryss och spångad över myren. Bra vandringsskor rekommenderas. 

Vill du göra en topptur upp på Klöverfjället forsätter du förbi platån. Gå längs kammen mot toppen. Gå sedan samma väg tillbaka.

 • Produkter på rea
  Hängmatta
  Hängmatta
  289kr499kr
 • Produkter på rea
  Vandringsstrumpa 2-pack Grön
  Vandringsstrumpa 2-pack Grön
  94kr189kr
 • Allround
  Allround
  119kr