Guide-sulor

Hur dina fötter mår

är viktigt när du ger dig ut på en vandring, promenad, löpning eller i skidspåret. Här får du en guide om sulor som hjälper dig att välja rätt. Kvalitetssula i bra skor är bland det viktigaste. Med rätt sula kommer du att märka stor skillnad. Iläggssula är dessutom en bra lösning om skorna är obekväma eller för kalla.

Rätt sula i dina skor höjer upplevelsen och njutningen av din aktivitet. För dig som har ett par äldre skor, ges känslan av att ha fått ett par nya skor. Sulorna är oftast avgörande för att skorna är sköna och passar bra. Sulor finns i flertal olika typer och vilken sula du bör välja beror på olika saker.

Vilken typ av sko

En vandringskänga som vid tillverkning byggts upp med en kraftig undersula kan kompletteras med en tunn till mellan kraftig sula. Ett par sneakers som byggts upp med en tunn undersula där kan en mellan kraftig till kraftig sula passa.

Vad sulan tillför dig är också viktigt. Söker du en bättre passform med ökad flexibilitet. Eller är det stabilitet du för säkrare skönare gång du behöver.

Lindra besvär. När du vandrar långt kommer det inte bara vara fötterna och bena som belastas tungt, utan nästan hela kroppen. Om du märker att du får ont i leder kring fötterna, knäna eller ryggen då kommer en bra vandringssula att göra skillnad.

Oute har tagit fram fem olika iläggssulor av mycket hög kvalitet. Sulorna möter upp mot olika typer av skor, dina preferenser och förhindrar smärta och besvär. Vi har testat våra sulor i alla tänkbara miljöer, på fjäll genom skog och i stadsmiljöer.

Vi på Oute har tillsammans gått över en miljon steg i våra iläggssulor. Därför vet vi att våra sulor håller måttet på vandringen och på löprundan i alla väder. Hoppas vår guide om sulor hjälper dig hitta rätt. Låt dig inspireras av fler tip och äventyr

 • Allround
  Allround
  119kr
 • Soft-Sneakers
  Soft-Sneakers
  109kr
 • Compact
  Compact
  119kr
 • Comfort
  Comfort
  149kr
 • Everyday
  Everyday
  109kr