Gimodammen runt

Gimodammen runt 12 km

Relativt lättvandrat på stigar och grusvägar med tydlig markering. Start och avslut vid Gimo Herrgård. Utefter rundslingan finns flera grillplatser och vindskydd som är i gott skick. Vi hade ett vackert väder med minusgrader och strålande sol. Natten innan hade det snöat ordentligt så allting var inbäddat i ny vit snö som låg som ett lager grädde över landskapet.

Vi parkerade vid badet och passerade två fina vindskydd och en grillplats på vägen runt dammen.

Vandringen gick genom relativt öppen skog över några partier som är blöta där det behövs stövlar på sommarhalvåret. Man skymtar vassrika vikar i Gimodammen och kan om man har tur se kärrhök eller häger flyga över. Leden slingrar sig nära vattnet ut på uddar där utsikten är fin. 

Sista biten tillbaka till utgångspunkten gick vi över isen. Det fanns en plogad slinga som sträckte sig långt bort över sjön och säkert hade varit väldigt fin att åka skridskor på om vi hade haft dem med oss. Dammledenslingan är en rundslinga på Upplandsleden, 11:1. Vill du lyxa till det kan du fika äta eller stanna en natt på Gimo Herrgård som ligger i anslutning till leden.

 • Vandringsstrumpa 2-pack Blå
  Vandringsstrumpa 2-pack Blå
  189kr
 • Produkter på rea
  Ullmössa - Blå
  Ullmössa – Blå
  199kr
 • Comfort
  Comfort
  149kr