Gålö: ökänsla på fastlandet

Gålö är en halvö belägen nordost om Horsfjärden, innanför Mysingen i Stockholms skärgård. 2006 bildades Gålö naturreservat som omfattar nästan hela halvön.

Vandringslederna är populära och ger flera möjligheter och distanser som går att kombinera. Leden runt norra udden är mycket vacker med många fina vyer, men har en hel del branta partier. Vill du gå lite längre finns även utmärkta leder i skogen in mot land. Det finns flera iordninggjorda rastplatser längs leden på norra udden, som är 4,5 km enligt naturkartan men som vi mätte upp till 6 km.

Till Gålö tar du dig med bil eller kommunalt med buss 845 från Västerhaninge pendeltågsstation. Dricksvattenkran finns vid parkeringen där också Gålö havsbad och Gålö camping ligger.

Vi har gjort ca 50 skärgårdsvandringar och då passat på att testa våra sulor och strumpor. Efter 7 kilometer fantastisk vandring på Gålö så luftar vi sulorna och fötter i väntan på en lunch med hemlagat och torkad chili-kryddad köttfärssås med pasta.

Compact-sulan har nu vandrat 1 miljon steg, i såväl skog och berg som stadsmiljö. Vi har som mål för att verkligen testa sulornas form och hållbarhet att använda dem själva och säkerställa högsta kvalitet.

Sulorna ger en extra stötdämpning med en lyxig känsla speciellt efter en längre stund när fötterna börjar känna av vandringen. Vi vet därmed att våra sulor är slitstarka, ger en skön känsla och funkar i många sammanhang men speciellt i vandrings- och löparskor.


Rekommenderad produkt

  • Compact
    Compact
    119kr