Björnö naturreservat

Vi valde en rundslinga på ca 7 kilometer och slingan går längs med småvägar och skogsstigar. Längs med slingan finns utedass, dricksvatten, raststuga och gott om iordningsställda grillplatser. Du bjuds på många häftiga skärgårdsvyer ifrån ifrån vackra klipphällar speciellt om du avviker ifrån slingan och tar dig närmare vattnet.

Reservatet ligger längst ut på Ingarö i Värmdö kommun och har en typisk skärgårdsnatur och skogarna består mest av hällmarkstallskog.

Många besöker Björnö under sommarmånaderna eftersom det finns gott om fina klippor och jätte fina sandstränder, speciellt Torpesand som ger en känsla av att man är utomlands. Vi passade på att testa våra nya Fleece jackor och tröjor en underbar vårdag med ett par plusgrader och skinande sol. Ett perfekt plagg som yttersta lager vår, höst och vinter, kolla gärna in våra fleece jackor och tröjor.

Hitta hit

Buss ifrån Slussen mot Björkviks brygga, hållplats Björkviks gård. Bil från Värmdöleden, ta av mot Ingarö, avfart till reservatet skyltat strax före Björkviks havsbad. Parkeringen är avgiftsbelagd.

  • Fleecejacka Bingham black herr
    Fleecejacka Bingham black herr
    429kr
  • Fleecetröja Blackford herr
    Fleecetröja Blackford herr
    229kr